- Mancare de praz cu masline si cartofi, parjoale din soia cu legume, chiftelute de post la cuptor sauciulama de ciuperci – sunt doar cateva dintre mancarurile de post oferite de Bucataras.ro.
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii Este o reteta de post, gustoasa si rapida.
Gogosarii in sos de rosii sunt din cei la borcan, preparati de toamna sau din cei cumparati.INGREDIENTE
- 5-6 cartofi medii
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- busuioc uscat si maruntit
- boia de ardei
- piper
- 200 gr gogosari in sos de rosii
- 3 graunti de usturoi
- 1 lingurita zahar (optional, in functie de gustul gogosarilor)
- 3 fire patrunjel verde
MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii:
Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.
SALUTARE SI BINE ATI VENIT
Comentarii
Trimiteți un comentariu